Andrej Bauer

Stran:  1  2  3  (Naslednje)
od Andrej Bauer - četrtek, 14. september 2006, 12:29
  Kljub temu, da bo mogoče po dveh ali treh letih stara verzija Moodle-a crknila, bi bilo mogoče še vedno koristno, če naredimo kopijo letnošnje verzije, pa čeprav bo živela samo eno leto. Vsaj moj občutek je, da si predavatelji in asistenti tega želijo. Se strinjam, da gremo na Moodle 1.6.2.

od Andrej Bauer - četrtek, 14. september 2006, 09:08
  Vidim, da je dosti zanimanja za arhiviranje lanskih učilnic. Ne vem, kaj so se dogovorili tisti petek, ampak verjetno je najlažja možnost tale:
  • naredimo dve kopiji trenutne učilnice, eno poimenujemo ucilnica.fmf... drugo ucilnica0506.fmf....
  • vsak lahko ureja ucilnica.fmf... kot mu paše za novo šolsko leto
  • staro učilnico lahko hrani kot osebni arhiv (predmet naredi nedostopen za študente), ali kot odprt javni arhiv
  • mimogrede, prenost podatkov med dvema učilnicama je nekomplicirana zadeva. Na eni se naredi varnostno kopijo, na drugi pa potem iz varnostne kopije "uvoz podatkov".
Vsako leto vajo ponovimo in bomo imeli ucilnica0506, ucilnica0607, ... Seveda bomo potem imeli leta 2106 problem.

Kaj menite?

od Andrej Bauer - četrtek, 14. september 2006, 09:01
  Ali ste se kaj dogovorili v petek?

Lani smo eksperimentirali in obstaja nekaj možnosti:
  • najprej naredite varnostno kopijo predmeta in jo shranite pri sebi
  • če imate tedenski format, greste v Nastavitve in popravite datum začetka predmeta
  • če imate format po poglavjih, ni treba narediti nič
  • lekcije in tedne lahko skrivate, prestavljate gor in dol, itd. S tem dosežete nadzor nad tem, kaj vidijo študenti. Predvsem ni treba brisati lanskega gradiva, saj ga lahko skrijete.
Edino vprašanje, ki ostane je, ali bi imeli poleg trenutnega Moodle še eno instalacijo "lanski Moodle", ki bi bil nekakšna referenca za lansko dogajanje. To ima svoje prednosti in slabosti, verjetno pa tudi ne želijo vsi predavatelji objavljati vsega lanskega gradiva.

Sam ne potrebujem lanskega arhiva. Enostavno bom preklopil začetni datum predavanj na 2.10.2006, skril vse tedne razen prvega, nato pa med šolskim letom vklapljal in dopolnjeval material od lani. Pa še to: dosti bolj aktivno nameravam uporabljati wiki.fmf.uni-lj.si. Lani sem to začel delati šele proti koncu, ko sem učil SQL. Na Moodlu bom za vsak teden objavil pregled snovi (namesto celotne lekcije) s kazalci na gradivo v wikiju. Pri Teoriji programskih jezikov imam gradivo v obliki skripta, tam bom pač objavljal posamezna poglavja (verjetno pa ne bom prepisoval vsega še v wiki, razen če bodo študenti namesto mene...).

od Andrej Bauer - torek, 24. januar 2006, 16:04
  Na spletni strani predmeta narediš "Glasovanje" (neke vrste anketa). V njem za možne izbire narediš posamezne termine ustnih izpitov. Vključiš "omeji število možnih odgovorov" in nastaviš, koliko študentov se sme prijavati na posamezni termin (lahko je 1 študent na termin, lahko pa jih dovoliš več v istem daljšem terminu, kakor ti paše).

Pod nastavitvami zasebnosti izbereš možnost, da se vidi, kdo je za kaj glasoval.

Edina slaba lastnost tega sistema je, da glasovanje omogoča samo 5 izbir. Če boš imel več kot 5 terminov, boš moral narediti več glasovanj, npr. vsako za en dan.

Sporoči, kako se obnese. Jaz tega še nisem imel prilike preizkusiti, smo pa že tako glasovali za datume kolokvijev.


od Andrej Bauer - torek, 29. november 2005, 07:27
  Zdaj je dobra prilika, da se malo poigrate na zgornjem wikiju, ki je zaenkrat še v fazi priprave. Zato prosim tudi, da zaenkrat ne popularizirate med študenti.

Stran:  1  2  3  (Naslednje)